3 voordelen van een bedrijfsmagazine (met tips!)

Hoewel steeds meer business online plaatsvindt en ook dingen als het intranet gebruikt worden voor interne communicatie, blijft een bedrijfsmagazine onverminderd populair. En terecht, want het uitbrengen van je eigen blad brengt een hoop voordelen met zich mee. Ongeacht of je het gebruikt voor je medewerkers of om nieuwe klanten te genereren. Ontdek hier hoe ook jij kunt profiteren van een bedrijfsmagazine.

bedrijfsmagazine

1. Meer betrokken medewerkers

In de vorm van een personeelsblad trekt een bedrijfsmagazine meer aandacht dan online berichten. Ga maar na, hoeveel mailtjes beantwoord je dagelijks? En hoeveel daarvan kun je je nog goed herinneren? Precies. Met een eigen tijdschrift voor de interne communicatie weet je zeker dat je medewerkers belangrijke mededelingen lezen. Bovendien creëert het hebben van een personeelsmagazine meer verbondenheid en betrokkenheid en biedt het een plaats voor de uitwisseling van ideeën.

2. Aantrekkelijke producten of diensten

Verpak je producten of aangeboden diensten in een bedrijfsmagazine en geef er een vriendelijke twist aan. Dat is voor potentiële klanten en leads een stuk fijner lezen dan de saaie, zakelijke productinformatie op je website. Daarnaast kun je ook van de mogelijkheid gebruik maken om ook je medewerkers te tonen en je bedrijf een menselijk gezicht te geven. Handig, want klanten doen liever zaken met mensen dan met bedrijven.

Tip: niet alleen producten en diensten komen overigens beter uit in een magazine, ook kun je bijvoorbeeld een professioneel jaarverslag drukken en daarmee zorgen voor een aantrekkelijke presentatie aan eventuele stakeholders!

3. Positionering als expert

Door informatie, details en de voordelen van je producten of diensten te etaleren in een bedrijfsmagazine positioneer je jezelf als specialist of expert in je vakgebied. Jouw kennis en ervaring zijn immers gebundeld in een opvallend boekwerk en daarmee heb je een streepje voor op de concurrentie. Bovendien hoef je met een fysiek blad niet te concurreren om de eerste plek in de zoekmachines ;-).

Tip: ben je ook aan het bloggen? Kijk dan eens of je de best gelezen blogs om kunt zetten in interessante verhalen voor in je tijdschrift. Dat scheelt je een hoop werk, tijd en je bent haast verzekerd van succes!

Kortom,

Een bedrijfsmagazine uitbrengen is voor veel bedrijven een laagdrempelige manier om werknemers effectief te bereiken of om op kostenefficiënte en unieke wijze op te vallen bij de doelgroep. Duurzame marketing bovendien, want een tijdschrift gaat doorgaans langer mee dan (online) nieuwsbrieven en advertenties!

bedrijfsmagazine maken

Blijf juist nu communiceren.

lees meer

Digitale nieuwsbrief of geprint? De voor- en nadelen op een rijtje.

Digitale nieuwsbrief of geprint? De voor- en nadelen op een rijtje Er bestaat geen twijfel over: ...
lees meer

Je magazine maken in Word, dat kan makkelijker.

Je magazine maken in Word, dat kan makkelijker. Je eigen tijdschrift vormgeven kun je op meerdere...
lees meer

De buurtkrant: over updates, betrokkenheid & budgetten

De buurtkrant: over updates, betrokkenheid & budgetten. Hoewel het internet veel heeft verand...
lees meer

Waarom iedere vereniging een club magazine kan gebruiken

Waarom iedere vereniging een club magazine kan gebruiken Hoe klein of groot ze ook zijn, veel ver...
lees meer
black-calendar-countdown-273026

Origineel promotiemateriaal: de kalender in beeld

Origineel promotiemateriaal: de kalender in beeld Mokken en pennen, maar ook digitale dingen als ...
lees meer