Sneller werken in editoo: maatwerk zorgt voor snelheid.

Vanaf 1 oktober werken alle editoo-gebruikers in de verbeterde versie van editoo. Niet alleen de ‘look en feel is’ opgefrist. We hebben aan de achterkant hard gewerkt aan het sneller maken van de software. Daardoor kunnen we het gebruik en de snelheid daarvan een stuk beter in de gaten houden, ofwel monitoren.

Hiervoor hebben we speciaal een nieuw monitoringsprogramma in gebruik genomen. We kunnen nu per gebruiker zien wanneer hij of zij vertraging ondervindt in editoo. Dit zorgt ervoor dat wij sneller mogelijke storingen oplossen en maatwerk per gebruiker kunnen leveren. Een win-winsituatie dus!

Testen en monitoren.

Soms bereikt ons via de supportafdeling de opmerking dat editoo langzaam werkt. Dit vinden wij natuurlijk niet leuk om te horen. Daarom is het belangrijk om te achterhalen wat er dan aan de hand is en hoe het opgelost kan worden. Met het nieuwe monitoringsprogramma testen en monitoren wij de snelheid van editoo continue.

We kunnen nu per ingelogde editoo-gebruiker in real-time zien of er problemen zijn met de internetsnelheid. Mocht het duidelijk zijn dat de verbinding bij meerdere gebruikers tegelijkertijd traag is, zit het probleem waarschijnlijk aan onze kant. Echter hebben we bij het proefdraaien gemerkt dat bij individuele gebruikers de snelheid soms aan de lage kant is.

Dit kan twee dingen betekenen. Reden één: er zijn problemen met de internetverbinding van de gebruiker. Misschien is er een storing bij de provider of is er iets anders mis in de aansluiting. De gebruiker kan dan zelf op onderzoek uitgaan.

Reden twee: de gebruiker doet nog veel andere (zware) activiteiten op het internet. Denk hierbij aan online gamen, veel filmpjes kijken of grote bestanden downloaden. Veel mensen realiseren zich bijvoorbeeld niet dat we tegenwoordig vaak televisie via het internet kijken. Dit vraagt veel snelheid van de verbinding.

Sneller geworden.

Binnen editoo hebben we ook gekeken hoe we de software konden verbeteren. En dat is gelukt! De belangrijkste tijdswinst is geboekt in het opmaakgedeelte van editoo. Dit is het gedeelte achter het tabblad ‘opmaak’. Dit is aan de achterkant slimmer geworden, waardoor het wisselen van de pagina’s en het opslaan sneller gaan. Verder kost het afsluitproces minder tijd, zonder dat de manier van afsluiten gewijzigd is!

Hierbij is wel één belangrijke opmerking te maken. Zoals al eerder verteld in deze blog: de snelheid van editoo hangt mede af van de snelheid en betrouwbaarheid van de internetverbinding van de editoo-gebruiker. Je werkt immers online, dus de eigen internetverbinding is daarbij ook belangrijk. Veel opmaak en magazine plezier gewenst!

De zomerperiode: tijd voor de zomerklusjes

lees meer

Clubliefde! Bestaat dat tegenwoordig nog?

Een magazine vol opmaakinspiratie.

Een magazine vol opmaakinspiratie. Bij Editoo brengen we met regelmaat zelf ook een magazine uit....
lees meer
editoo-het-papieren-geheugensteuntje

Het papieren geheugensteuntje.

Het papieren geheugensteuntje. Ik wil graag een lans breken voor papier als geheugensteuntje. Dez...
lees meer
editoo-sealen-hoe-milieuvriendelijk-is-dat-eigenlijk

Sealen, hoe milieuvriendelijk is dat eigenlijk?

Sealen, hoe milieuvriendelijk is dat eigenlijk? Bij Editoo zijn we dol op kritische klanten, zij ...
lees meer
editoo-mvo-magazine-maken-clubblad-maken-editoo

MVO, Werken op niveau bij editoo.

MVO, Werken op niveau bij editoo. Regelmatig komen klanten bij editoo op bezoek. Ze krijgen dan e...
lees meer