Applaus voor papieren clubblad volkstuinvereniging.

Bij volkstuinvereniging Thurlede in Schiedam hebben ze net tot volle tevredenheid hun eerste clubblad uitgebracht. Dit naar goed voorbeeld van het landelijke blad De Tuinliefhebber, van de overkoepelende bond AVVN. Tijdens de algemene AVVN-vergadering vertelde Thurlede-lid Wil Boonstra hier enthousiast over!

Wil benadrukte hoe belangrijk een papieren clubblad voor de volkstuin is. Bij Thurlede is hij al langer betrokken bij het opfrissen van het clubblad. Sinds het blad begin dit jaar ook opnieuw is vormgegeven, is het bereik een stuk groter geworden.

Het blad heeft een bewezen meerwaarde. Zeker voor tuinliefhebbers die in de zomer vaak buiten te vinden zijn en daarom niet digitaal een blad lezen. Daarom is het zo belangrijk dat ons overkoepelende blad op papier uitkomt. Het is een echt onderling bind- en communicatiemiddel. Dit vertelde Wil ook tijdens de algemene vergadering.

Succesvolle revival.

Waar bij veel verenigingen het clubblad langzaamaan verdwijnt, maakt de ‘Groen Thurlede’ in Schiedam juist een succesvolle revival. Wil: We hadden al langer een zelf geprint blaadje dat op ons volkstuinencomplex werd verspreid. Echter werd dit blaadje steeds negatiever. Dit omdat er vooral de dingen instonden die niet goed gingen.

Het blad werd steeds minder gelezen waardoor de communicatie onderling en vanuit het bestuur verslechterde. Verandering was gewenst! Waarop we ons eerst op de inhoud hebben gericht. De verhalen zijn nu positief en leuk. We laten nu de leden aan het woord, schrijven over ons park en behandelen de ontwikkelingen in tuinland.

Wil: Nadat de inhoud goed was, werd het tijd om de opmaak aan te pakken. Rond die tijd kwamen editoo en de AVVN samen met de aanbieding voor het maken van een clubblad in de AVVN-huisstijl. Dit kwam voor ons precies op het juiste moment! We zijn op de aanbieding ingegaan en investeren zo in de opmaak en de look en feel van ons blad. En het slaat aan! Het eerste nummer is enthousiast ontvangen en we zijn overladen met complimentjes. Verder zien en horen we dat het blad veel beter gelezen wordt. Het is voor ons een prima communicatiemiddel!

Applaus als kers op de taart.

Op de landelijke vergadering deelde Wil het succesverhaal van het vernieuwde clubblad van Thurlede. Totaal onverwacht kreeg ik toen applaus. Dat is natuurlijk leuk om te horen! Andere tuinverenigingen zien ook de meerwaarde van een papieren blad in. Ik beveel van harte aan om het blad in ere te houden. Het werkt goed als overkoepelend communicatiemiddel, zowel lokaal en landelijk!

Magazines uitgeven in eigen beheer: dat kan simpel en snel!

lees meer

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk Run je een bedrijf? Of ben je verantwoordelijk...
lees meer

KBO, afdeling Velden aan het woord

KBO, afdeling Velden aan het woord! Iedere maand zijn er KBO afdelingen die met de online tool va...
lees meer
editoo-duurzaam-magazine-maken

KBO, afdeling Apeldoorn en Epe aan het woord

KBO, afdeling Apeldoorn en Epe aan het woord! Iedere maand zijn er KBO afdelingen die met de onli...
lees meer
bmx-3522569_1920

Organisatie NK BMX, groot succes voor Editoo-klant

Organisatie NK BMX, groot succes voor Editoo-klant De organisatie van een heus Nederlands Kampioe...
lees meer
currency-166846_1920

‘t Watermerk: het blad waarin geldpassie wordt gedeeld

‘t Watermerk: het blad waarin geldpassie wordt gedeeld Verzamelen kan op allerlei manieren. Maar ...
lees meer