Clubliefde! Bestaat dat tegenwoordig nog?

Als klein jongetje kon ik uren kijken naar de training van mijn favoriete voetbalclub. Hoe blij was ik toen ik oud genoeg was om samen met mijn vader naar een wedstrijd te gaan. De show, het horen van het clublied en het intense gevoel dat me bekroop toen ik die groene grasmat zag liggen! Toen wist ik dat clubliefde bestaat.

En nu bijna twintig jaar later, krijg ik dat gevoel nog steeds als ik naar het stadion ga. Nu niet meer aan de hand van mijn vader, maar samen met vrienden. Een biertje met een ongezonde snack en genieten van de sfeer. De unieke sfeer die je samen hebt, de sfeer die verbroedert. En of je nu wint of verliest, het is altijd een geslaagde dag.

Allerlei verschijningsvormen.

De liefde voor mijn cluppie zit diep, dieper dan ik misschien zelf wel durf te bekennen. Het mooie van mijn clubliefde is dat je het gevoel hebt ergens bij te horen, in die kleine twintig jaar gaat het in je DNA zitten. Het wordt onderdeel van jezelf. Het liefst blijf ik mijn hele leven trouw aan mijn club, in goede en slechte tijden!

De liefde die ik voor mijn favoriete club heb, hebben veel betrokken leden ook voor hun vereniging. Ze zijn er één mee, de club betekent veel voor ze. Net zoals mijn eigen voetbalclubje veel voor mij betekent! Je bent betrokken, staat klaar voor de club en je voelt je er echt onderdeel van.

Clubliefde is een moeilijk definieerbaar begrip. Hoe herken je die clubliefde dan? Het is heel persoonlijk en uit zich op vele manier. Kijk maar eens goed op de club rond. Het kan de voorzitter zijn of juist de voetbalvader die al jarenlang een jeugdteam coacht. Of wat denk je van de barjuffrouw of de lijnentrekker. Ze uiten hun clubliefde allemaal op een andere manier.

Extra aandacht geven!

We moeten echte clubliefhebbers omarmen. Ze zijn uniek en daarbij erg belangrijk voor de club. Je hoeft ze niet meteen op een podium te zetten, maar er een keer extra bij stilstaan kan zeker geen kwaad. Wie verdient het om in het zonnetje gezet te worden?

Het mooie van echte clubliefde is dat het gepaard gaat met mooie verhalen. Unieke verhalen die het verdienen om verteld te worden. Verhalen die bol staan van persoonlijke passie en emotie, verhalen die mensen graag lezen. Hoe leuk is het om deze verhalen te bundelen? Daarom mijn volgende oproep: ik zoek mooie inspirerende verhalen over clubliefde! Hebben jullie die bij jullie club of vereniging? Dan hoor ik het graag. Ik teken ze op en verzamel ze in een mooi online boekwerk! Je kunt ze mailen naar niek@editoo.nl.

De rijkdom van fysieke boeken

lees meer

de kracht van geprinte communicatie

De kracht van geprinte communicatie Sinds de uitvinding van de boekdrukkunst in de gedrukte media...
lees meer

januari is de maand van vernieuwingen

Januari is de maand van vernieuwingen Januari is de maand van vernieuwingen.Vernieuwingen van jez...
lees meer

webinar 1: Foto's kiezen

De antwoorden op de kijkersvragen uit Webinar 1: Foto’s kiezen De afgelopen weken organisee...
lees meer
magazine-maken-clubblad-maken-verengingsblad-maken-editoo

Terug van weggeweest: Het personeelsmagazine

Terug van weggeweest: Het personeelsmagazine Iedere werkgever weet het: interne communicatie houd...
lees meer
FB 202010 - fotoboekje maken

Bundel je favoriete foto's in een mini fotoboekje

Bundel je favoriete foto’s in een mini fotoboekje Ken je nog de tijd dat er met een analoge...
lees meer