Het idee van editoo is begonnen in 2000.

Sinds 2000 maken wij software voor de grafische industrie. Eigenlijk zijn wij dus software programmeur. Nerds die een slimme oplossing bedachten voor het eenvoudig maken en digitaal produceren van magazines.

Inmiddels doen wij iets waardevols voor ruim 1500 verschillende klanten.

En vanaf 2006 zijn wij partner van verenigingen, bedrijven en (kerk)-genootschappen die het online programma editoo gebruiken voor het maken van een clubblad (verenigingsblad), personeelsblad of kerkbode in de vorm van een mooi magazine. Wij adviseren, ondersteunen, drukken en verzorgen de verzending.

Wij bij editoo vinden het belangrijk om iets terug te kunnen en mogen doen voor de omgeving waarin we leven. Ook onze medewerkers spannen zich hier graag voor in. Met een hippe naam heet dit MVO [Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen].
Wij bij editoo zien dit gewoon als elkaar helpen en samen de wereld een beetje beter maken. Voor ons is dat eigenlijk niets meer dan een vanzelfsprekendheid.

100 procent groene stroom.

Bij editoo draaien we helemaal op groene stroom. Op het dak van ons pand liggen 155 zonnepanelen. Gemiddeld wekken deze panelen per jaar voor twaalf huishoudens stroom op. Samen met de inkoop van windenergie zorgt dit ervoor dat editoo nu voor de volle honderd procent groen is.

Het totale oppervlakte aan zonnepanelen komt neer op meer dan 250 vierkante meter. Dit zijn speciale monokristal fallback zonnepanelen. Het filmpje hieronder laat zien hoe de plaatsing in zijn werk ging en hoe het eindresultaat er van bovenaf uitziet.

Duurzaam papier.

Voor ons digitale drukwerk gebruiken wij alleen papier met het FSC®-certificaat. Deze certificering betekent dat het hout voor de papierproductie uit een verantwoord beheerd bos komt. Verreweg het meeste papier dat wij gebruiken komt van Sappi. Een papierleverancier die verantwoorde productie hoog in het vaandel heeft staan.

magazine-maken-clubblad-maken-editoo

De Xerox-printers.

De clubbladen en magazines printen wij op twee moderne Xerox iGen 150 printers. Deze printers kenmerken zich door hun milieuvriendelijkheid. Alle onderdelen uit de printers zijn gemaakt van gerecycled materiaal. De onderdelen die vervangen worden, worden ook weer opnieuw gebruikt.

Xerox ontfermt zich over de lege toners. Als deze leeg zijn, gaan ze terug naar de leverancier en worden ze opnieuw gebruikt. Bij het printen van de clubbladen worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Verder wordt de warmte die vrijkomt bij het printen in de winter gebruikt om de drukkerij te verwarmen.

Milieuvriendelijk kantoorgebouw.

Sinds 2011 zit editoo in het huidige pand in Arnhem. Dit pand was vroeger onder andere een oude wasserij en is door ons gerestaureerd. In een gedeelte van dit pand bevond zich in 1921 de plateelbakkerij Ram. Verder bleek tijdens de restauratie dat er een beek onder het pand stroomt. Deze is weer bovengronds gehaald en stroomt nu, afgedekt met glasplaten, zichtbaar door ons gebouw.

Tijdens de restauratie is er extra gelet op energiebesparing, het milieu en een zo zinvol mogelijk gebruik van de ruimte. In het kantoor zijn automatische lichtschakelaars geplaatst en worden uitsluitend led- en spaarlampen gebruikt. De buitenmuren zijn van binnenuit geïsoleerd en het daklicht is aan de onderzijde voorzien van extra isolatieglas om de koudebrug te beperken. Verder is er een actief beleid om afval te scheiden en apparatuur uit te zetten als deze niet gebruikt wordt.

Lokale betrokkenheid.

editoo realiseert zich als geen ander dat ze midden in de maatschappij staat. Regelmatig ondersteunen wij lokale maatschappelijke initiatieven. Zo sponsoren wij ieder jaar de Arnhemse sportverkiezing. Maar ook kleinere eenmalige activiteiten ondersteunen we als dat kan. Zo hielpen we theatermaakster Carolijn Leisink met het uitgeven van haar theaterhandboek.

Arnhemse uitdaging.

Een speciale band hebben wij met de Arnhemse Uitdaging. De Arnhemse Uitdaging bouwt bruggen tussen het bedrijfsleven en de samenleving. Dat doen ze door het stimuleren en organiseren van maatschappelijk betrokken ondernemen in Arnhem en het tot stand brengen van samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Om zo oplossingen te realiseren voor maatschappelijke vraagstukken. In maart 2015 won editoo voor het ondersteunen van stichting ENJOY&learn het ‘Arnhemse compliment’.

Kansen voor het personeel.

Binnen editoo zijn verschillende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief. Zo krijgen zij een kans om hun talenten verder te ontwikkelen. Verder staat persoonlijke ontwikkeling van het personeel hoog in het vaandel. Het personeel krijgt kansen aangeboden voor het volgen van cursussen en trainingen en krijgen in hun werkzaamheden alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

magazine-maken-clubblad-maken-editoo

Bijen.

Als Arnhems bedrijf sponsoren wij de lokale imkersvereniging. Bijen zijn van essentieel belang voor de bevruchting van bloemen. Arnhem is een groene stad waar we met z’n allen trots op zijn. Door de lokale imkersvereniging te ondersteunen dragen we hier een klein beetje aan bij. Je leest meer over de Imkersvereniging Arnhem en Velp op debijenstal.nl. Want: ‘Honing is al een mooi magazine. Met passie en natuurlijke schoonheid gemaakt om van te genieten!’

contact editoo

editoo is uiterst maatschappelijk betrokken en duurzaam

De rijkdom van fysieke boeken

lees meer

de kracht van geprinte communicatie

De kracht van geprinte communicatie Sinds de uitvinding van de boekdrukkunst in de gedrukte media...
lees meer

januari is de maand van vernieuwingen

Januari is de maand van vernieuwingen Januari is de maand van vernieuwingen.Vernieuwingen van jez...
lees meer

webinar 1: Foto's kiezen

De antwoorden op de kijkersvragen uit Webinar 1: Foto’s kiezen De afgelopen weken organisee...
lees meer
magazine-maken-clubblad-maken-verengingsblad-maken-editoo

Terug van weggeweest: Het personeelsmagazine

Terug van weggeweest: Het personeelsmagazine Iedere werkgever weet het: interne communicatie houd...
lees meer
FB 202010 - fotoboekje maken

Bundel je favoriete foto's in een mini fotoboekje

Bundel je favoriete foto’s in een mini fotoboekje Ken je nog de tijd dat er met een analoge...
lees meer