Thuiswerken met Riëtte

Maak kennis met Riëtte van Rooij. Bij editoo adviseert zij organisaties en verenigingen op het gebied van communicatie. Daarnaast wordt ze zelf erg blij van bewegen in de buitenlucht. “De Arnhemse parken zijn mijn speeltuin, inspiratiebron en werkveld.”

Editoo team thuiswerken

Buiten bewegen

Riëtte gelooft in de kracht en het plezier van buiten bewegen, ook tijdens haar werkdag. “Als communicatieadviseur ben ik veel aan het bellen, mailen en informatie geven en verzenden. Dit betekent dat ik veel naar een beeldscherm kijk. Dat compenseer ik door zo veel mogelijk buiten te wandelen en te sporten. Drie jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf ‘Buitenbeweging’ begonnen. Ik geef bootcamp aan buurtgenoten en Slow Sports in Park Sonsbeek én in Arnhem Zuid. Dus je kunt mij in de lunchpauze en buiten kantooruren veel buiten vinden!”

“Zo’n mooi uitzicht verveelt niet”

De afgelopen maanden heeft Riëtte vooral op kantoor gezeten. Ze is dan ook nog niet zo lang opnieuw thuis aan werk. “Ik kan mijn draai goed vinden en rustig doorwerken. Mijn werkplek is zo geordend mogelijk voor mij. Ik zit in de woonkamer aan mijn eettafel met een bos bloemen en kaarsje en de laptop met werkattributen, verder niets. Dat geeft mij rust, ik heb ook bijna nooit muziek aan staan. Ik geniet vooral van mijn prachtige groene uitzicht. Er is een klein bosje achter de tuin van de onderburen dus ik kan lekker wegkijken. De bomen verkleuren nu in de herfsttinten. Zo’n mooi uitzicht verveelt nooit.”

Minder afgeleid

Thuis werkt ze prettig. “Thuis werk ik in mijn eigen sfeer en rustiger dan op kantoor. Ik ben minder afgeleid. Op kantoor heb je meer aanspraak en persoonlijke praatjes en het gemak van een koffiemachine. Je loopt regelmatig even naar de keuken of printer. Bovendien zorgen mijn collega’s Robbie en Nico voor goede muzikale begeleiding.”

Ga naar buiten!

Het contact met collega’s verloopt makkelijk via telefoon, mail of WhatsApp. Thuiswerken bevalt haar prima. Wat zij andere thuiswerkers meegeeft? “Zorg voor voldoende beweging en buitenlucht naast je zittende computerwerk. Binnen kun je tussendoor traplopen of dribbelen en met je schouders naar achteren draaien en je armen en benen loszwaaien. En ga als het kan naar buiten!”

contact editoo

Thuiswerken met Sjoerd

lees meer

Subsidie Provincie Gelderland voor ondersteuning van de lokale (culturele) infrastructuur

Sinds de uitbraak van de corona pandemie, half maart, zijn alle culturele activiteiten in den la...
lees meer

Thuiswerken met Ellen

Thuiswerken met Ellen Voor de een is het een walhalla. Voor de ander is het soms een (z)ware stru...
lees meer

Magazine maker: 5 voordelen van onze online magazine tool

Magazine maker: 5 voordelen van onze online magazine tool Of het nu gaat om de leden van je veren...
lees meer
cover

Magazines uitgeven in eigen beheer: dat kan simpel en snel!

Magazines uitgeven in eigen beheer: dat kan simpel en snel! Een tijdschrift uitgeven heeft doorga...
lees meer
agreement-business-clapping-990817

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk Run je een bedrijf? Of ben je verantwoordelijk...
lees meer