Thuiswerken met Ellen

Voor de een is het een walhalla. Voor de ander is het soms een (z)ware struggle. Ook bij editoo ontkomen we er momenteel niet aan; thuiswerken! Hoe bevalt dit nieuwe thuiswerkleven onze medewerkers? Deze week vragen we het aan Ellen Overgoor van de afdeling support. Haar expertise is redactie en vormgeving.

Hoe bevalt het thuiswerken?

“In de ideale wereld klinkt thuiswerken super; je eigen tijd indelen, geen collega’s die continu aan je bureau staan en vooral geen rij bij de koffieautomaat. Op het moment dat het thuiswerken niet meer vrijwillig is, maar een verplichting (zoals nu), werkt het toch anders. Gelukkig is bij editoo alles goed geregeld en kan ik mijn collega’s bellen alsof ik in het kantoor naast ze zit. Het ochtendpraatje heb je soms pas om 14.00, maar daartegenover staat dat er veel meer uren in de dag zitten als je niet wordt gestoord. Het enige wat ik nog weleens mis, is de printer.. Want ik blijf van papier houden! Zowel om te lezen, maar ook om aantekeningen op te maken.”

Hoe heb je je werkplek ingericht?

“Ik heb het geluk dat ik een bureau, een extern scherm en een bureaustoel heb. Zo kan ik arbo technisch aan de slag thuis. In de ochtend vul ik mijn grote theepot van Blond Amsterdam en drink ik de thee uit de bijbehorende mok. Zo wordt mijn werkplek net even iets vrolijker!”

Wat mis je vooral wel en niet van het werken op kantoor?

“Ik mis vooral de binding. Normaliter groet je alle collega’s op kantoor en zoals ik eerder aangaf gebeurt dat bij sommige collega’s pas in de middag. Sommige collega’s spreek ik soms een hele dag niet! Heel vreemd, maar als je elkaar niet nodig hebt, dan zoek je elkaar toch minder op in deze situatie.”

Hoe zien je dagen er nu thuis uit?

“De dagen starten exact hetzelfde als op kantoor, met dezelfde werkzaamheden. Het grootste verschil is de wekker. Deze gaat een uur later, omdat ik geen reistijd heb. De 4 meter die ik naar mijn ‘kantoor’ moet lopen mag ik niet meetellen. Ik heb vaak het voornemen om in de middag een rondje te wandelen, zodat mijn stappenteller nog weet dat ik leef. Ik heb deze vandaag ook weer keurig om. Het is nu 14.00 uur, heb niet gewandeld en de teller staat op 1368 stappen. Het voordeel van kantoor is dat ik nu al lang de 6000 had gehaald. Niet omdat ik alleen maar rondjes loop door het pand, maar gewoonweg omdat je veel meer beweging krijgt dan thuis.”

Hoe houd je contact met je collega’s?

“We hebben een online telefoniesysteem waarop alle gesprekken binnenkomen en hiermee kan ik ook direct met mijn collega’s intern bellen. Omdat je elkaar niet ‘zomaar’ belt, besef je soms dat je een aantal collega’s al lang niet meer hebt gesproken. Het komt niet vaak voor, maar als er dingen zijn die meer uitleg nodig hebben, dan plannen we een meeting in waarbij we beeldbellen. Zo heb je meer lichaamstaal en kan je elkaar beter begrijpen als je iets wil bespreken.”

Wat zou je je mede-thuiswerkers willen meegeven?

“Een moeilijke vraag. Ik werk immers niet elke dag thuis, maar in deze situatie om de week. Ik kan er dus al naar uitkijken dat ik mijn collega’s maandag weer zie en dat ik dit kantoor even gedag mag zeggen. Belangrijk is dat je goed let op wat je drinkt en eet op zo’n dag. Als er niet even een collega bij je langskomt met de vraag of je een kop koffie wil, dan schiet het er al snel bij in als je zelf steeds naar de keuken moet lopen. Precies de reden waarom ik mijn vrolijke theepot naast me heb staan! Het nadeel; die 1368 stappen…”

contact editoo

Thuiswerken met Riëtte

lees meer

Thuiswerken met Sjoerd

Thuiswerken met Sjoerd We blijven voorlopig nog wel even #thuiswerken. Vorige week vertelde Ellen...
lees meer

Subsidie Provincie Gelderland voor ondersteuning van de lokale (culturele) infrastructuur

Sinds de uitbraak van de corona pandemie, half maart, zijn alle culturele activiteiten in den la...
lees meer

Magazine maker: 5 voordelen van onze online magazine tool

Magazine maker: 5 voordelen van onze online magazine tool Of het nu gaat om de leden van je veren...
lees meer
cover

Magazines uitgeven in eigen beheer: dat kan simpel en snel!

Magazines uitgeven in eigen beheer: dat kan simpel en snel! Een tijdschrift uitgeven heeft doorga...
lees meer
agreement-business-clapping-990817

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk Run je een bedrijf? Of ben je verantwoordelijk...
lees meer