IVN Enschede: Trots op ons vernieuwde magazine!

De Gidsengids is al ruim 40 jaar een begrip bij IVN Enschede. De Twentse natuurliefhebbers delen in hun papieren trots al het moois wat de lokale natuur te bieden heeft. De laatste vijf jaar maakt Celia Horst de gids met Tineke Eitink. Samen hebben ze het blad laten uitgroeien tot wat het nu is.

De Gidsengids is gestart als informatieboekje voor de gidsen van de IVN. Toen nog voornamelijk bedoeld om de gidsen te informeren. Sindsdien is het uitgegroeid naar hét presenteerblaadje van de lokale afdeling. De laatste stap was de overstap naar Editoo, waardoor het blad nu als A4-magazine uitkomt.

40 jaar terug.

Eerst even terug naar het begin van de Gidsengids. Speciaal hiervoor heeft Celia een exemplaar van bijna 40 jaar geleden opgespeurd. Celia: De geur die van het oude zwart-witte A5-boekje afkwam, roept bij mij een heerlijk knus en nostalgisch gevoel op. Voor een lokaal radioprogramma heb ik een Gidsengids uit april 1979 uit de kast gehaald.

Ondertussen was ik zelf ook benieuwd geworden naar het blad: wat staat erin en hoe ziet het eruit? Het uiterlijk is natuurlijk niet te vergelijken met nu, maar het doel is nog steeds hetzelfde. Het delen van kennis en verhalen met leden, andere gidsen en de donateurs. De oplage begon in 1977 met 28 exemplaren, maar steeg al snel. Nu is de oplage ongeveer 100 magazines.

Enthousiast aan de slag.

Nu het blad met Editoo is getransformeerd naar een echt magazine, is het weer helemaal up-to-date. Celia: Tineke en ik hebben de veranderingen stapje voor stapje doorgevoerd. Het begon met het vervangen van de tekening op de voorpagina voor een foto, daarna hebben we de verhalen iets aangepast. De laatste grote stap is het A4-magazine in de IVN-huisstijl. We waren eerst bang dat de kosten veel hoger zouden zijn, maar dat viel achteraf reuze mee.

Voordat Celia met Editoo ging werken, maakte ze het blad in MS Word op. Dit bleek verre van ideaal en zorgde voor de nodige frustraties. “Nu met Editoo werkt het veel logischer en overzichtelijker. Daardoor geeft het veel meer plezier. En als je dan vervolgens het eindresultaat ziet…. Er overvalt ons iedere keer een gevoel van verwondering: dat wij zoiets moois kunnen maken!”

Magazine wordt gezien.

Celia is trots op het eindresultaat van de vernieuwde Gidsengids. Het magazine mag echt gezien worden. Vooral de foto’s in kleur komen goed tot hun recht. De lichtgroene huisstijlkleur past perfect bij de uitstraling van het blad. Logisch dat het nieuwe blad goed is ontvangen door de leden. Sommige leden vinden het er zo professioneel uitzien dat ze niet dachten dat wij dit als kleine vereniging kunnen maken. Kortom: we zijn helemaal happy met het blad!

Magazines uitgeven in eigen beheer: dat kan simpel en snel!

lees meer

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk Run je een bedrijf? Of ben je verantwoordelijk...
lees meer

KBO, afdeling Velden aan het woord

KBO, afdeling Velden aan het woord! Iedere maand zijn er KBO afdelingen die met de online tool va...
lees meer
editoo-duurzaam-magazine-maken

KBO, afdeling Apeldoorn en Epe aan het woord

KBO, afdeling Apeldoorn en Epe aan het woord! Iedere maand zijn er KBO afdelingen die met de onli...
lees meer
bmx-3522569_1920

Organisatie NK BMX, groot succes voor Editoo-klant

Organisatie NK BMX, groot succes voor Editoo-klant De organisatie van een heus Nederlands Kampioe...
lees meer
currency-166846_1920

‘t Watermerk: het blad waarin geldpassie wordt gedeeld

‘t Watermerk: het blad waarin geldpassie wordt gedeeld Verzamelen kan op allerlei manieren. Maar ...
lees meer