Januari is de maand van vernieuwingen

Januari is de maand van vernieuwingen.Vernieuwingen van jezelf, van je omgeving en dit alles valt of staat met de welbekende goede voornemens. In de meeste gevallen zijn deze halverwege januari al weg, maar als het realistische doelen zijn, dan kunnen deze nog weleens blijven bestaan.

“Never change a winning team” wordt vaak gezegd. Maar een ‘winning team’ blijf je als je ook de durf hebt om af en toe te veranderen. Je hoeft niet radicaal het roer om te gooien, maar als club of organisatie is het begin van een nieuw jaar hét moment om even de balans op te maken.

Moet de huisstijl blijven zoals deze is? Is de hoeveelheid informatie die we sturen genoeg? Moet dit compacter, maar vaker per jaar? Of moet er juist een extra dik magazine elk kwartaal op de mat vallen bij de leden? Begin klein en zorg ervoor dat je in stappen naar je uiteindelijke doel kan werken. Zo is er minder kans op de ‘afhaakmodus’, die sportscholen vaak zien halverwege de eerste maand van het jaar.

Uiteraard ben je niet verplicht om een wijziging door te voeren in je huidige werkwijze of layout. Zo is een sterke inhoud door goede schrijvers natuurlijk iets dat altijd mag blijven. Aan zulke zaken hoef je zeker geen verandering aan te brengen. Integendeel; koester ze en zet ze soms ook in het zonnetje. Je kan namelijk ook vaste schrijvers van het blad interviewen als je een keer geen inspiratie hebt!

Maar wat als die sterke schrijvers ontbreken in het redactieteam? Of dat de artikelen leuk zijn, maar de foto’s minder kwalitatief. Om jullie op weg te helpen met de inhoud van het blad, geven we sinds kort een aantal webinars. Deze online sessies gaan over het gebruik van foto’s, tekst en het goed plaatsen daarvan in het magazine. Wil je ze terugkijken?

De webinars die al geweest zijn:

Wij zijn benieuwd wat jullie goede voornemens zijn. Zien we deze terug in jullie magazine?

Neem contact met ons op

De rijkdom van fysieke boeken

lees meer

de kracht van geprinte communicatie

De kracht van geprinte communicatie Sinds de uitvinding van de boekdrukkunst in de gedrukte media...
lees meer

webinar 1: Foto's kiezen

De antwoorden op de kijkersvragen uit Webinar 1: Foto’s kiezen De afgelopen weken organisee...
lees meer
magazine-maken-clubblad-maken-verengingsblad-maken-editoo

Terug van weggeweest: Het personeelsmagazine

Terug van weggeweest: Het personeelsmagazine Iedere werkgever weet het: interne communicatie houd...
lees meer
FB 202010 - fotoboekje maken

Bundel je favoriete foto's in een mini fotoboekje

Bundel je favoriete foto’s in een mini fotoboekje Ken je nog de tijd dat er met een analoge...
lees meer
fashion-985556_1920

De zomerperiode: tijd voor de zomerklusjes

De zomerperiode: tijd voor de zomerklusjes De mussen vallen letterlijk dood van het dak en de the...
lees meer