Meetup opent je ogen en inspireert.

Leren van elkaar is leuk, toch? Vanuit deze gedachte is het fenomeen Meetup bezig aan een opmars in Nederland. Een Meetup is een kleinschalig evenement waarbij mensen samenkomen om kennis over een bepaald onderwerp te delen. Deelname is meestal gratis. Over van alles worden Meetups georganiseerd, van koken tot sporten en van schrijven tot fotograferen.

Er zitten zeker leuke inspirerende Meetups voor bladenmakers tussen. Iemand organiseert de Meetup en laat een deskundige of inspirerende spreker over een bepaald onderwerp aan het woord. Meestal gaat dit via presentaties, maar het kan ook in de vorm van een workshop, groepsdiscussie of sportevenement. Waar en wanneer er een Meetup wordt georganiseerd staat op meetup.com.

Caught in the App.

Zelf bezocht ik vorige maand in Arnhem een Meetup waarbij fotograaf en sociaal-ondernemer Ritzo ten Cate een presentatie gaf. De Meetup werd georganiseerd door Media Villa Arnhem. Het verhaal van Ritzo gaat over hoe wij als maatschappij helemaal smartphone-verslaafd zijn. Hij heeft dit met fotografie beeldend gemaakt. Vanaf de zomer van 2016 portretteert hij mensen die verzonken zijn in hun telefoon als ze op straat lopen. Hij fotografeert ze op het moment dat ze ontwaken en ze van een online wereld terugkomen in onze fysieke wereld. Een paar voorbeelden van zijn foto’s vind je hier.

Dit leverde wonderlijke foto’s op die onder meer in Trouw zijn gepubliceerd. Hij noemt zijn project Caugth in the App. Zijn doel is om mensen in te laten zien hoe verslaafd wij aan onze telefoon zijn en hoe het ons leven beïnvloed. Het leidt zelfs tot gevaarlijke situaties, zoals in het verkeer. In de Meetup presenteerde hij eerst zijn foto’s en werkwijze en voegde hier interessante cijfers over ons smartphonegebruik aan toe. De Meetup werd afgesloten met een groepsdiscussie en een netwerkborrel. Deze Meetup trok ongeveer honderd geïnteresseerden!

Machtig interessant.

Dit was de eerste Meetup die ik in lange tijd bezocht, en ik heb er veel aan gehad. Naast dat je nieuwe mensen leert kennen, is het opdoen van kennis en andere inzichten leuk. Het onderwerp Caught in the App sluit goed aan bij mijn persoonlijke interesses. Dit is natuurlijk belangrijk, maar ook het informele karakter met gelijkgezinde mensen draagt bij aan een leuke en interessante avond. Ik kijk alweer rond voor nieuwe Meetups.

Snoepwinkel voor bladenmakers.

Er worden bijna wekelijks in het hele land verschillende Meetups georganiseerd. Deze worden altijd ruim van tevoren aangekondigd op meetup.com. Het is een soort snoepwinkel waar je gratis bijeenkomsten uitkiest die je zelf interessant vindt. Bij een Meetup over schrijven of communicatie kan je nieuwe vaardigheden opdoen. Maar er zijn ook Meetups waar je juist de nieuwste ontwikkelingen over een bepaald onderwerp ervaart. Zo is er dus voor ieder wat wils!

Je kerkboekje drukken? Zo haal je er het maximale uit!

lees meer

Blijf juist nu communiceren.

Blijf communiceren! Het zijn roerige tijden. Het verenigingsleven ligt nagenoeg stil en veel bedr...
lees meer

Digitale nieuwsbrief of geprint? De voor- en nadelen op een rijtje.

Digitale nieuwsbrief of geprint? De voor- en nadelen op een rijtje Er bestaat geen twijfel over: ...
lees meer

Je magazine maken in Word, dat kan makkelijker.

Je magazine maken in Word, dat kan makkelijker. Je eigen tijdschrift vormgeven kun je op meerdere...
lees meer

De buurtkrant: over updates, betrokkenheid & budgetten

De buurtkrant: over updates, betrokkenheid & budgetten. Hoewel het internet veel heeft verand...
lees meer

Waarom iedere vereniging een club magazine kan gebruiken

Waarom iedere vereniging een club magazine kan gebruiken Hoe klein of groot ze ook zijn, veel ver...
lees meer