Mercedes oldtimers: een combinatie van passies.

Een goede autovereniging heeft een eigen blad! Vanaf de oprichting van de W114 W115 club Nederland is deze vereniging al overtuigd. Sinds jaren wordt er enthousiast gewerkt aan een blad vol met informatie en achtergronden over hun geliefde klassieke Mercedes. Binnen de club is Gerben Nieuwland de laatste tien jaar de dragende kracht van het blad.

De W114 en W115 zijn klassieke Mercedesmodellen die vooral eind jaren ‘60 en in de jaren ’70 in Nederland rondreden. De wat oudere Nederlanders kennen de auto als de standaard taxi-auto uit die periode. Ook al is dit type Mercedes bijna uit het straatbeeld verdwenen, er is een grote groep actieve liefhebbers die de auto’s in ere houden. Zij hebben zich verenigd in de landelijke W114 en W115 club.

Clubblad blijft belangrijk.

Gerben: Voordat ik lid werd van de club, was er al een eigen blad. De vereniging vindt namelijk dat ieder zichzelf respecterende club een clubblad moet hebben. Wij dus ook! In het begin werd het blad voor ongeveer twintig leden gemaakt, terwijl we nu een oplage van ongeveer 250 hebben. In de begindagen werd het blad op een ouderwetse en oldtimerwaardige manier gemaakt. Maar naarmate het blad groter werd, werd de productie ook professioneler. Een evolutie wat voorlopig is geëindigd met het werken in editoo.

Wat staat erin?

Vanaf het moment van de oprichting heeft het blad zijn meerwaarde binnen de club bewezen. Eerst vooral als het overkoepelend communicatiekanaal van de landelijke vereniging. Tegenwoordig is dit behoorlijk veranderd. Alle snelle communicatie en nieuwsberichten gaat via onze website en de e-mail. Toch komt ons clubblad, de Strich 8, nog vier keer per jaar uit en vormt de ruggengraat van de vereniging. Tegenwoordig vullen de leden en ik het blad met mooie verhalen en achtergronden. Denk bijvoorbeeld aan reistips, sleutelverslagen en artikelen over clubmeetings. We zien elkaar gemiddeld een keer of vijf per jaar. Ons clubblad is daarop een belangrijke aanvulling.

Voor Gerben is het maken en verzorgen van het blad een combinatie van verschillende passies en vormt zo dé ideale vrijetijdsbesteding. Gerben vertelt: Op de eerste plaats ben ik helemaal gek van ons type Mercedes. Ik sleutel er graag aan, maak er mooie tochten mee en rij erin. Het is, zoals ik het noem, echt ‘vrij rijden’. Verder vind ik het leuk om foto’s te maken en het blad op te maken. Het is iedere keer weer een leuke puzzel om te leggen. Gelukkig krijg ik veel kopij en foto’s van andere leden.

Zelf verhalen maken.

Ik vind het zelf uitzoeken en schrijven van verhalen leuk. Als je een beetje om je heen kijkt en op internet spit, kom je hele interessante artikelen tegen, ook over de W114 en W115. Ik prikkel graag mijn nieuwsgierigheid en ga dan echt op onderzoek uit. Uiteindelijk maak ik er een mooi persoonlijk verhaal van met foto’s voor in het clubblad. Momenteel maak ik een verhaal over waarom de handrem in het midden van in de auto zit. Benieuwd naar het antwoord…? Dan zal je ons clubblad moeten lezen!

KBO, afdeling Apeldoorn en Epe aan het woord

lees meer

Organisatie NK BMX, groot succes voor Editoo-klant

Organisatie NK BMX, groot succes voor Editoo-klant De organisatie van een heus Nederlands Kampioe...
lees meer

‘t Watermerk: het blad waarin geldpassie wordt gedeeld

‘t Watermerk: het blad waarin geldpassie wordt gedeeld Verzamelen kan op allerlei manieren. Maar ...
lees meer
editoo-trots-op-ons-vernieuwde-magazine

IVN Enschede: Trots op ons vernieuwde magazine!

IVN Enschede: Trots op ons vernieuwde magazine! De Gidsengids is al ruim 40 jaar een begrip bij I...
lees meer
editoo-van-InDesign-naar-editoo-vanwege-gebruiksgemak

Van InDesign naar editoo vanwege gebruiksgemak.

Van InDesign naar editoo vanwege gebruiksgemak. Bij Zorggroep Tellus uit Den Helder maken ze meer...
lees meer
editoo-apostolisch_genootschap_zwolle

Eigen blad gered door nieuwe enthousiaste redactie.

Eigen blad gered door nieuwe enthousiaste redactie. Laat deze uitgave van ‘BEEK’ niet de laatste ...
lees meer