Overslaan en naar de inhoud gaan
Meer van Editoo

Goudkoorts: ik kan niet wachten

Ik weet niet hoe het met u is, maar ik kan niet wachten. Morgen gaat het eindelijk echt beginnen: de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea, in Pyeongchang om precies te zijn. De goudkoorts begint nu echt op te spelen. Welke gelukzalige momenten worden er afgewisseld met sportieve teleurstellingen?

Als groot sportfanaat heb ik al lang van tevoren mijn agenda vrij gepland om de belangrijkste wedstrijden te zien. En plannen is dit jaar echt nodig, want met het grote tijdverschil zijn veel wedstrijden hier overdag. Zo vindt het schaatsen meestal rond lunchtijd plaats.

Olympische verbroedering
Wat ik zelf zo leuk vind aan sport en de Olympics in het bijzonder, is dat we met z’n allen achter onze sporters staan. Het saamhorigheidsgevoel dat zo kenmerkend is voor veel verenigingen, geldt nu even voor heel Nederland. Want hoe mooi is het om de successen van Ireen, Sven en Sjinkie samen te delen? Let maar op: je kunt er de komende weken niet om heen. Want het oranjegevoel en de schaatskoorts zijn straks overal.

Omdat er zo’n groot tijdsverschil is, wordt er vooral in de Nederlandse ochtenduren en het begin van de middag gesport en geschaatst. Voor mij en veel andere sportliefhebbers betekent dit dat we dus overdag sport kijken. Laten we daarom de onderlinge verbroedering doortrekken en hier een beetje rekening mee houden. Je kunt toch beter samen Sven goud zien winnen dan alleen? Hoe mooi is dat?

Lekker online volgen
Veel sportliefhebbers zullen het schaatsen, en misschien ook de andere sporten, dus half-half onder werktijd volgen. Gelukkig is dat tegenwoordig met alle online opties goed mogelijk. Via de NOS en Eurosport is alles live te volgen. Nu alleen niet vergeten om te blijven werken en de gemiste werktijd later in te halen… Maar dat ligt voor iedereen natuurlijk anders.

De komende twee weken is mijn agenda redelijk gepland rondom de schaatstijden. Dit slaat af en toe een klein gaatje in mijn agenda. Laat de goudkoorts maar beginnen!