TC Westerbork: Het clubblad straalt ons verenigingsgevoel uit.

Het clubblad als bindmiddel binnen de vereniging. Die rol speelt clubblad de TCW’er bij tennisvereniging TC Westerbork. Redacteur Jantinus Hoving is al meer dan 5 jaar betrokken bij het blad en doet het nog steeds met veel plezier. Jantinus: Het belangrijkste is dat het fijne gevoel van de club, uitstraalt in ons blad!

TC Westerbork is een vereniging met ongeveer 250 leden in het Drentse land. Het eigen clubblad is vooral belangrijk voor de overkoepelende communicatie naar alle leden toe. Het wordt namelijk zowel door de jeugd als de oudste leden goed gelezen. Belangrijk hierbij is dat het blad per saldo niks mag kosten. Dit lost de vereniging op door een slim advertentiebeleid.

Sfeer!

Jantinus: Veel leden zijn bij ons lid omdat we een leuke vereniging zijn waar naast het tennis ook de clubsfeer belangrijk is. Zo is de derde helft in de kantine ‘heilig’ en organiseren we speciale activiteiten voor de jeugd en is er de jaarlijkse vrijwilligersavond. Verder houden we in de regio voor de stille wintermaanden de ‘7 dorpen competitie’. Hierin spelen we een recreatieve dubbelcompetitie met zes omliggende dorpen. Een mooi voorbeeld van hoe verbonden de club met het dorp en de regio is. Dit proberen we altijd weer terug te laten komen in het clubblad.

Steeds een leuke uitdaging.

Jantinus: We komen acht tot tien keer per jaar uit. Ik probeer zoveel mogelijk met mooie foto’s en leuke achtergrondverhalen te werken. De snelle informatie halen leden wel van de website. Juist het sfeeraspect en het samen leuke dingen doen komen in het blad aan bod. De mooie kleurenfoto’s zijn daarbij extra belangrijk. Het maken van het blad is iedere keer weer een leuke puzzel. Als het blad dan klaar is, geeft dat iedere keer weer een ‘Yes-gevoel’. Zeker als ik leuke reacties van leden en sponsoren krijg.

Het is altijd weer leuk om het clubblad op deurmat te vinden. Het clubblad heeft een hele andere rol dan de website. De TCW’er blijft op tafel liggen en wordt zo door extra veel meer mensen gelezen. Daarnaast wordt een clubblad nog echt goed gelezen. Terwijl mensen online alles snel wegklikken. We hebben veel oudere leden die online minder actief zijn, maar wel ons blad lezen. Voor hen is het blad dus extra belangrijk!

Verankerd in het dorp.

Omdat de TCW’er zichzelf in grote mate moet bedruipen, zijn we mede afhankelijk van lokale adverteerders. Die bieden wij dan ook de ruimte in ons blad. Niet alleen met advertenties, we laten ook regelmatig een sponsor aan het woord. Om het bereik in het dorp verder te vergroten sturen we het blad naar de sponsoren en een aantal buurtverengingen. Zo duikt de TCW’er op veel verschillende plekken op en wordt het goed gelezen. Zowel goed voor ons als voor de adverteerders!

Magazines uitgeven in eigen beheer: dat kan simpel en snel!

lees meer

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk Run je een bedrijf? Of ben je verantwoordelijk...
lees meer

KBO, afdeling Velden aan het woord

KBO, afdeling Velden aan het woord! Iedere maand zijn er KBO afdelingen die met de online tool va...
lees meer
editoo-duurzaam-magazine-maken

KBO, afdeling Apeldoorn en Epe aan het woord

KBO, afdeling Apeldoorn en Epe aan het woord! Iedere maand zijn er KBO afdelingen die met de onli...
lees meer
bmx-3522569_1920

Organisatie NK BMX, groot succes voor Editoo-klant

Organisatie NK BMX, groot succes voor Editoo-klant De organisatie van een heus Nederlands Kampioe...
lees meer
currency-166846_1920

‘t Watermerk: het blad waarin geldpassie wordt gedeeld

‘t Watermerk: het blad waarin geldpassie wordt gedeeld Verzamelen kan op allerlei manieren. Maar ...
lees meer