Van InDesign naar editoo vanwege gebruiksgemak.

Bij Zorggroep Tellus uit Den Helder maken ze meerdere bewonersbladen. De bladen komen om de maand uit en informeren de bewoners over het reilen en zeilen van hun zorgcentrum. Ylvie Verschoor is verantwoordelijk voor de bladen, al maakt ze deze steeds meer in samenwerking met haar collega’s. Met de overstap naar editoo is ook naar de huisstijl en de inhoud van het blad gekeken.

De bewonersbladen gemaakt in editoo hebben dezelfde professionele uitstraling als de advertenties die Ylvie met InDesign maakt. Vooral het gebruiksgemak en de toegankelijkheid voor andere redacteuren is de reden om voor editoo te kiezen.

Even wennen.

Ylvie: Als je gewend bent om in InDesign te werken dan is editoo even wennen. Omdat er al veel (huisstijl)punten vastliggen, vraagt het een andere manier van denken. Maar dit had ik snel onder de knie. Nu gaat het prima. Ik vind de software gebruiksvriendelijk en het werkt sneller. De grootste plus is dat nu andere redacteuren er ook eenvoudig in kunnen werken. InDesign is een lastig programma om echt goed onder de knie te krijgen. Terwijl je editoo snel eigen maakt, juist omdat veel punten al vastliggen. Hierdoor doe ik nu niet meer alleen de opmaak!

Doel van het blad.

Toen ik ruim twee jaar geleden bij Zorggroep Tellus begon, was er nog niet veel op communicatiegebied. Ik ben met iedereen, zoals mijn collega’s, de bewoners en hun familie, in gesprek gegaan. Deze gesprekken hebben onder meer geleid tot het bewonersblad. Onze doelgroep bestaat uit ouderen en die zijn nog niet echt digitaal actief. Een eigen blad past dus goed bij ze. De bladen zijn vooral op de bewoners gericht. Het gaat vooral over het wel en wee van hun omgeving.

Ik plaats onder meer nieuwtjes, een puzzel en de activiteitenagenda in het blad. Verder schrijf ik een groot interview met een bewoner of collega, dat is dan een écht achtergrond verhaal. Zo is het blad een mooie mix van nieuws en feel good verhalen. Dit slaat goed aan, want het blad wordt volop gelezen. Ik laat me hierbij mede inspireren door vrouwenbladen. In de Linda of de Margriet hebben ze altijd een mooie verhalenmix. Voor verdere inspiratie blader ik soms door bewonersbladen van andere zorginstellingen hier in Den Helder.

Trots gevoel.

Ylvie: Iedere uitgave maak ik een mooi interview. Dat is altijd leuk maar ook spannend om te doen. Je gaat een persoonlijk gesprek met iemand aan. Dat is bijzonder om te doen. Als ik het uiteindelijk heb opgeschreven en het interview staat in het blad, geeft dat een trots gevoel. Zeker als de bewoners me aanschieten over het verhaal. Dit is dé mooie plus van ons blad! De bewoners en hun familie zijn nu goed geïnformeerd, maar er is ook ruimte voor de mooie persoonlijke verhalen! Daarom blijven we doorgaan met het blad. Het levert ons veel op!

Ook een bewonersblad?

Ook geïnteresseerd in een bewonersblad voor uw zorginstelling? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Riëtte van Rooij van editoo. Zij legt u graag uit wat de mogelijkheden zijn! Ze is te bereiken via info@editoo.nl of 085 773 774 2.

Magazines uitgeven in eigen beheer: dat kan simpel en snel!

lees meer

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk Run je een bedrijf? Of ben je verantwoordelijk...
lees meer

KBO, afdeling Velden aan het woord

KBO, afdeling Velden aan het woord! Iedere maand zijn er KBO afdelingen die met de online tool va...
lees meer
editoo-duurzaam-magazine-maken

KBO, afdeling Apeldoorn en Epe aan het woord

KBO, afdeling Apeldoorn en Epe aan het woord! Iedere maand zijn er KBO afdelingen die met de onli...
lees meer
bmx-3522569_1920

Organisatie NK BMX, groot succes voor Editoo-klant

Organisatie NK BMX, groot succes voor Editoo-klant De organisatie van een heus Nederlands Kampioe...
lees meer
currency-166846_1920

‘t Watermerk: het blad waarin geldpassie wordt gedeeld

‘t Watermerk: het blad waarin geldpassie wordt gedeeld Verzamelen kan op allerlei manieren. Maar ...
lees meer