Verbeterd flipboek: nu nog mooier en makkelijker.

Iedereen die zijn clubblad of magazine via editoo maakt krijgt standaard een gratis digitale versie. Met deze ‘flipboekversie’ haal je meer communicatiegemak uit je magazine. Je stuurt zo simpel een digitale versie van je echte papieren clubblad rond. Daarnaast kun je de digitale versie als extraatje op je website of sociale media zetten.

Met de vernieuwingen van editoo van afgelopen zomer is ook de gratis digitale versie van het flipboek onder handen genomen. Het ziet er een stuk mooier uit en is nog makkelijker te gebruiken. Vooral ook op de tablet en de telefoon. Verder zijn de foto’s helderder en de teksten beter te lezen. Dit komt door een andere weergave van het blad. Het resultaat: meer lees en bekijk gemak.

Waarom gebruiken.

Bij editoo krijgen we regelmatig de vraag waarom we gratis een digitaal magazine weggeven. Want daarmee zouden we onszelf juist in de vingers snijden. Er hoeft immers niet meer gedrukt te worden. Dit zien wij echter niet zo. Uit ervaring weten wij dat de mensen een geprint magazine heel anders lezen en waarderen dan een digitale versie. Digitaal wordt de tekst snel doorgekeken terwijl een geprint magazine juist uitgebreid wordt gelezen.

Met andere woorden: het wordt op een andere manier toegepast en gelezen. Vaak wordt de digitale variant op de website geplaatst, via sociale media gedeeld of naar betrokkenen gestuurd die wat verder afstaan van de club of vereniging. De digitale versie heeft dus zeker zijn waarde, maar is zeker géén concurrent van het geprinte magazine. Sterker nog het versterkt elkaar juist! Waardoor je met dezelfde foto’s en verhalen eenvoudig meer mensen bereikt. Dubbele winst dus!

Interactief en digitaal.

De flipboek- of bladerbareversie van een geprint magazine is niet veel meer dan een mooie en succesvolle digitale afdruk van de papieren variant. Handig, maar er is tegenwoordig op digitaal vlak zoveel méér mogelijk. Mocht je onverhoopt toch kiezen voor een digitaal magazine boven een geprint magazine, dan kun je hier een mooi interactieve productie van maken.

Bij editoo hebben we dit speciaal hiervoor ontwikkeld. Deze software is gebaseerd op editoo, maar dan geschikt gemaakt voor interactieve digitale publicaties.

Januari is de maand van vernieuwingen

lees meer

De antwoorden op de kijkersvragen uit Webinar 1: Foto's kiezen

De antwoorden op de kijkersvragen uit Webinar 1: Foto’s kiezen De afgelopen weken organisee...
lees meer

Terug van weggeweest: Het personeelsmagazine

Terug van weggeweest: Het personeelsmagazine Iedere werkgever weet het: interne communicatie houd...
lees meer
FB 202010 - fotoboekje maken

Bundel je favoriete foto's in een mini fotoboekje

Bundel je favoriete foto’s in een mini fotoboekje Ken je nog de tijd dat er met een analoge...
lees meer
fashion-985556_1920

De zomerperiode: tijd voor de zomerklusjes

De zomerperiode: tijd voor de zomerklusjes De mussen vallen letterlijk dood van het dak en de the...
lees meer
editoo-clubliefde-bestaat-dat-tegenwoordig-nog

Clubliefde! Bestaat dat tegenwoordig nog?