Magazines uitgeven in eigen beheer: dat kan simpel en snel!

Een tijdschrift uitgeven heeft doorgaans heel wat voeten in aarde. Je moet bijvoorbeeld een uitgever zoeken die wil investeren in je glossy en de productie- en distributiekosten voor haar rekening neemt. Dat klinkt mooi, maar je levert er ook wat voor in. Zo hebben uitgevers misschien wel redacteuren en grafische specialisten in dienst die jouw tijdschrift toch nét even wat anders vorm willen geven dan dat jij voor ogen had. Je magazine uitgeven in eigen beheer kan dan de oplossing zijn.

magazines uitgeven in eigen beheer

Word je eigen uitgever!

Wil je een magazine uitgeven in eigen beheer? Dan moet je denken als een uitgever. En, zonder uitgevers te kort te doen, dat is vaak makkelijker dan je denkt. Het gaat in eerste instantie vooral om praktische zaken als het bepalen van het kostenplaatje en de oplage. Denk na over wat je hebt te besteden en hoeveel magazines je daarvoor kunt laten drukken en verzenden. Je wilt natuurlijk geen verlies lijden op je tijdschriften!

Tip: met de handige calculator van editoo kun je precies berekenen wat je kwijt bent!

Bedenk van tevoren ook goed hoe jouw ideale doelgroep eruit ziet en wat de kenmerken zijn van het gros van je lezers. Hoe oud zijn ze? Waar wonen ze? Wat zijn hun interesses en wat zouden ze graag willen leven? Of wat is het gemiddelde opleidingsniveau? Als je weet voor wie je een tijdschrift maakt, kun je de inhoud beter afstemmen op de wensen van je lezers. Relevant zijn. Graag gelezen worden. Dat is natuurlijk wel een voorwaarde voor succesvol je magazine uitgeven in eigen beheer!

Denk aan je promotie

Oké, je hebt een plan. Je hebt je doelgroep uitgebreid bestudeerd, je hebt een goede indicatie van de kosten en je hebt een eerste exemplaar gemaakt. Mooi! Maar de lezers en -nog beter- abonnees stromen niet vanzelf binnen. Je moet  je tijdschrift wel actief onder de aandacht brengen. Stukje marketing en promotie. Schrijf een persbericht, koop advertenties op social media in en check of je je eerste uitgave bij de tandarts neer kunt leggen!

Uitgeven in eigen beheer is sneller

Er zijn heel wat argumenten om je tijdschrift uit te laten geven door een uitgeverij, maar het uitgeven in eigen beheer biedt ook heel wat voordelen. Een magazine uitbrengen in eigen beheer zorgt er bijvoorbeeld voor dat je sneller kunt publiceren. Die redacteuren en grafische specialisten van de uitgever hoeven er immers niet meer naar te kijken en dat scheelt je tijd. Handig als jouw magazine ook uit nieuwsartikelen bevat!

tijdschrift uitgeven in eigen beheer

editoo helpt je graag

Bij editoo helpen we je graag om je magazine, tijdschrift of glossy uit te geven. Transparant en laagdrempelig. Met ons online programma kun je namelijk helemaal zelf jouw eigen magazine maken, laten drukken en voordelig laten verzenden naar de adressen al je lezers. Je hebt er zelfs dus amper nog omkijken naar. Professioneel en snel uitgeven in eigen beheer. Dat geeft rust. Wel zo prettig.

Bovendien weet je meteen waar je aan toe bent. Geen verrassingen achteraf. En als klap op de vuurpijl kijken onze eigen grafische specialisten je glossy altijd nog even na op onvolkomenheden en grove foutjes. Zo weet je zeker dat je niet onverhoopt met een grote oplage verkeerde tijdschriften komt te zitten. Stukje service van de zaak!

Ook een magazine uitgeven in eigen beheer?

Wil je ook een magazine uitgeven in eigen beheer? Voor je eigen vereniging, voor je personeel of misschien wel voor een compleet nieuwe doelgroep? Maak dan kennis met editoo. Wij hebben alle tools in huis waarmee jij eenvoudig je tijdschrift kunt ontwerpen en uitgeven in eigen beheer. Boek een demo en we komen je vrijblijvend laten zien hoe eenvoudig onze software werkt en wat je er allemaal mee kunt.

demo boeken

Brochures, magazines & ander zakelijk drukwerk

lees meer

Je kerkboekje drukken? Zo haal je er het maximale uit!

Je kerkboekje drukken? Zo haal je er het maximale uit! Door een kerkboekje te drukken kun je hond...
lees meer

Blijf juist nu communiceren.

Blijf communiceren! Het zijn roerige tijden. Het verenigingsleven ligt nagenoeg stil en veel bedr...
lees meer
Postverzening editoo

Digitale nieuwsbrief of geprint? De voor- en nadelen op een rijtje.

Digitale nieuwsbrief of geprint? De voor- en nadelen op een rijtje Er bestaat geen twijfel over: ...
lees meer

Je magazine maken in Word, dat kan makkelijker.

Je magazine maken in Word, dat kan makkelijker. Je eigen tijdschrift vormgeven kun je op meerdere...
lees meer

De buurtkrant: over updates, betrokkenheid & budgetten

De buurtkrant: over updates, betrokkenheid & budgetten. Hoewel het internet veel heeft verand...
lees meer